Testing

1. Mode_Rewrite


I used default settings
original .htaccess from R5.5 untouched

  • XAMPP deployed under /opt/lampp/
  • httpd.conf LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so
  • wacko config 'base_url' => 'http://localhost/workspace/wackowiki-stable/wacko/',

1.1. ON

 LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so


http://localhost/workspace/wackowiki-stable/wacko/RecentlyCommented

1.2. OFF

1.2.1. Site

 #LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so


http://localhost/workspace/wackowiki-stable/wacko/?page=RecentlyCommented


Works out of the box here!



Please check your settings, it should work without 'index.php/'


Hint: You can't turn off the usage of mode_rewrite in the wacko config,
when the Settings class detects mode_rewrite is available, it will be turned ON


 // if .htaccess tell us actual info on mod_rewrite status - use it
if (getenv('HTTP_MOD_ENV') === 'on')
{
	$this->rewrite_mode = (getenv('HTTP_MOD_REWRITE') === 'on');
}


In other words, it should work with unchanged base_url and appends
'?page=RecentlyCommented' if mode_rewrite is OFF.

1.2.2. Admin panel


 #LoadModule rewrite_module modules/mod_rewrite.so


http://localhost/workspace/wackowiki-stable/wacko/admin.php


result -> 404


I got a 404. Seems there is a missing case / condition for routing admin.php
with _rewrite==0 in router.conf.


router.conf


 `^admin\.php$`		_ok! route=admin

index.php


 case 'admin':
		$config = & $db;
		include 'admin/admin.php';
		break;

Does someone see what's missing?
wacko/admin/style/backend.css gets routed


SOLUTION: /?page=admin.php

1.2.3. Installer

-> OK

2. News feed

SELECT p.page_id, p.tag, p.title, p.created, p.body, p.body_r, p.comments, p.page_lang FROM doc_page p, doc_acl AS a WHERE p.page_id = a.page_id AND a.privilege = 'read' AND a.list = '*' AND p.comment_on_id = '0' AND p.noindex <> '1' AND p.deleted <> '1' AND p.tag REGEXP '^News/.+/.+/.+$' ORDER BY p.tag;


-> noindex NULL -> record fails


Missing Default Values after Upgrade

 ALTER TABLE `wacko_page`
CHANGE `noindex` `noindex` tinyint(1) unsigned NULL DEFAULT '0' AFTER `disable_safehtml`;


UPDATE wacko_page SET noindex = '0' WHERE noindex IS NULL;